Kalastus

Pohjois-Sallan Erä ry:n toiminta-alueella ovat Saijan ja Naruskan kylän jakokunnat ja vesialueen osakaskunnat. Yhteisiä maa-alueita hallinnoivat Saijan ja Naruskan jakokunnat, esimerkiksi osakkaiden käytössä olevia maan- ja kivenottopaikkoja.

Vesialueitten osakaskunnat
Saijan kylän yhteisten vesialueiden pinta-ala on noin 450 ha, Kuola-, Maltio-, Aatsinki- ja Tenniöjoella, sekä Jouttenojalla, Kivihaaralla, sekä Mukkalan- ja Särkijärvellä ja pienemmissä lammissa. Naruskan kylän vesialueet ovat pääasiassa Naruskajokivarressa.

Molemmat osakaskunnat kuuluvat Ylä-Kemijoen yhtenäislupa-alueeseen, joka myy koko laajaa kalastusaluetta koskevia viehelupia.

Tenniö- ja Kuolajoella on tehty uiton jälkeen jokikunnostus Lapin ympäristökeskuksen toimesta. Kunnostuksen tavoitteena on lisätä arvokalan määrää joessa. Eniten saaliiksi tulee haukea, mutta harjus, siika ja taimen ovat myös haluttuja saaliita. Myös särki ja ahven kuuluvat lajistoon. Osakaskunnat tekevät vuosittain kalavesien hoitotoimia: istutukset, petokalojen pyyntikampanja ja muu kalastuksen sääntely, esitykset viranomaisille kunnostuskohteista ja vesien suojelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *